• image
  • image

lubrikant-mk

2008 : ВЕРБА И ХРАБРОСТ

МOTUL ја засили својата интернационализација уште повеќе кога неговиот партнер HTL ја презеде виетнамската компанија VILUBE. VILUBE производствената единица, која се наоѓа во предградието на градот Хо Ши Мин, со што ја помага оптимизацијата во снабдувањето на зоната Азија – Пацифик. 2008, исто така ја одбележи и 20- годишнината на техничкото партнерство помеѓу MOTUL и SUZUKI во делот на спортските мото натпреварувања.
Прославено на FRENCH GRAND PRIX, се одржа истата година како и прославата, во пошироки рамки, на 150 – годишнината од трговското партнерство помеѓу Франција и Јапонија. Од своја страна, MotulTech доби одобренија од најглавните и најголеми изведувачи во воздухопловната индустрија со неговиот специфичен програм на високо технолошки (HI-Tech) продукти.