• image
  • image

lubrikant-mk

2003 : MOTUL ПРОСЛАВУВА 150 ГОД. ОД СВОЕТО ПОСТОЕЊЕ

Во времето на големите спојувања и аквизиции на интернационални компании, MOTUL се истакна како посебен бренд и остана независна компанија.
Групацијата е една од ретките независни производители на масла од светска класа и се здоби со наслов ,,најголем специјалист во категоријата на масла за натпревари. Во помалку од 15 години, обемот на производството се зголеми повеке од двојно, а уделот на синтетичките производи претставуваше повеќе од 70% од целокупниот обем на компанијата.