• image
  • image

lubrikant-mk

1990 : ПОСВЕТЕНОСТ – НАТПРЕВАРИ И ЖИВОТНАТА СРЕДИНА

Програмата на МОТУЛ за натпревари влегува во една меѓународна димензија преку партнерствата со фабриките (YOSHIMURA, SUZUKI, YAMAHA, KAWASAKI). Тие ја зголемуваат препознатливоста брендот и уште повеќе го потврдуваат признанието за нивниот Know-How, воспоставувајќи ја основата на неговата интернационална стратегија за развој. И во трките со автомобили, неговите активности излегуваат надвор од рамката на националниот маркет (PORSCHE, BMW, HONDA). Како што се зголемуваат грижите за животната средина, MOTUL ги истакна своите стратешки позиции со познатите естери со растително потекло кои се вклучени во формулацијата на неговите 100% синтетички масла.