• image
  • image

lubrikant-mk

1980 : ПОЧНУВА ИНТЕРНАЦИОНЛНАТА ЕКСПАНЗИЈА

Славата на MOTUL сега оди многу подалеку од кругот на автомобили и мотори со тоа што компанијата станаува специјалзирана и за индустриски масла врз основа на истите услови за квалитет и иновации. MOTUL гради блиски врски со престижни брендови со тоа што им понуди јасно оформени производи на CATERPILLAR, JOHN DEERE итн.
Motul ги снабдува со средства за подмачкување и неколку познати бредови ви автомобилската индустрија како: CITROËN, RENAULT, SIMCA-CHRYSLER.
Како лидер на пазарот за масла за мотори, сега се сврте кон интернационалните пазари.
Првата подружница, MOTUL DEUTSCHLAND, се отвори во Септември, 1980.