• image
  • image

lubrikant-mk

1971 : HIGH LEVEL COMPETITION

MOTUL го свртува вниманието со лансирањето на ПРВИОТ 100% синтетички лубрикант некогаш произведен за автомобили. Познатиот CENTURY 300V добиен од растително – базирани естери кој како технологија се применува во воздухопловството. За да се докаже дека оваа непроценливо вредна иновација е извонреден пронајдок, MOTUL во голема мера се вклучува во најпрестижните натправарувања (FORMULA 1, SPORT PROTO).