• image
  • image

lubrikant-mk

1957 : ОСВОЈУВАЊЕ НА СТАРИОТ КОНТИНЕНТ

Во 1957, американската компанија се најде во финансиска криза и беше принудена да престане со тргување. SUPRA PENN доби светска сопственост на MOTUL брендот и неговите патенти и стана акционерско друштво земајќи го својот примарен производ како свое име: MOTUL.