• image
  • image

lubrikant-mk

1953: MOTUL CENTURY ЛАНСИРАН ЗА СТОГОДИШНИНАТА НА БРЕНДОТ

Во Франција веќе има 15.000 продажни места, а брендот го негува својот имиџ преку неговата инволвираност во моторните трки. Инволвираноста се одвива и ден денес и придонесува за распространување на брендот Motul ширум светот. Стогодишнината на Swan & Finch била прославена со лансирањето на MOTUL CENTURY, првото вистинско мулти-степено масло на европскиот пазар, произведено во Франција во новата производна единица во BOBIGNY. Во исто време за да го зајакне својот имиџ на интернационално ниво, MOTUL поддржаува 15.000 км експедицја на ЦИТРОЕН 2CVS по патеките на Француската Унија.