• image
 • image

lubrikant-mk

Општо

 • Дали моторното масло има рок на траење?
 • Има ли разлика помеѓу масло за моторцикл и моторно масло за патнички возила?
 • Која е разликата помеѓу синтетички моторно масло и минерален моторно масло?
 • Што значи TECHNOSYNTHESE® ?
 • На MOTUL етикетите, читам: 0w – 40, 5w – 30, итн. Што всушност значат овие термини?
 • До сега, имам користено масло од конкурент на МOTUL, за моторот на мојот 4 – тактен моторцикл. Moже ли да користам лубрикант од MOTUL без да го оштетам моторот?
 • Сум слушнал за „high hths“ и „low hths“ масло. Што точно значи ова?

Најчесто поставувани прашања - Автомобили

 • Интервали на потрошувачка на масло?
 • 300V MOTORSPORT RANGE, 8100 или 6100....? Кое масло треба да го изберам?
 • Во моментов користам 15w – 40 масло за моторот на мојот автомобил. На многу студено време (-10 степени целзиусови) кога ќе го уклучам, слушам звук на кликнување. Што треба да направам?
 • Во моментов користам 15w-40 масло за моторот на мојот автомобил кој има поминато повеќе од 100, 000 километри. Забележав дека имам висока потрошувачката на масло, па би сакал да ја намалам, но без да се изложам на големи трошоци.
 • Kоја е разликата помеѓу бензинско масло за мотор и масло за дизел мотор?
 • Во моментов користам sae 80w-90 масло за рачниот менувач во мојот автомобил. Во студено време, менувањето брзини е многу тешко во првите неколку километри. Што да сторам?

Најчесто поставувани прашања - Моторцикли

 • Зошто интервалите на потрошувачка на маслото се пократки кај моторите во споредба со тие кај автомобилите?
 • 300V Factory Line, 7100, или 5100? Изберете го вашето масло во зависност од употребата и стилот на возење:
 • До сега имам користено масло на конкурент на MOTUL, за моторот на мојот 4 – тактен моторцикл. Може ли да користам MOTUL без да го оштетам моторот?
 • Може ли да се мешаат два типа на масло од различен квалитет или бренд?
 • Во моментов користам масло 150v-40 за моторот на мојот моторцикл. На многу студено време (-10 степени целзиусови) кога при уклучување слушам звук како кликнување. Што треба да сторам?